Vind je het lastig om ’s ochtends je cornflakes of droge brood naar binnen te werken? Dan zijn ontbijtsmoothies misschien wel de oplossing voor jou. Dit basisrecept voor een gezonde ontbijtsmoothie vult jouw genoeg om het zonder snack tot de lunch te halen. Hierdoor heb je minder snel de neiging om tussendoor te snacken en is de smoothie een steuntje in de rug bij het afvallen.

Je kunt natuurlijk eindeloos variĆ«ren en de smoothie helemaal naar jou smaak maken. Dit recept is de basis voor een gezonde smoothie. Zodra je dit aanhoudt zal je ontbijtsmoothie gezond blijven en kun je gerust fruit of specerijen (zoals kaneel) naar jouw smaak toevoegen. Bovendien zal het geluid van de blender je ’s ochtends goed wakkermaken….

Zo bouw je jouw gezonde ontbijtsmoothie op:

  • Rauwe groene groenten, denk hierbij aan spinazie of paksoi.
  • Fruit
  • Vezels en langzame koolhydraten zoals quinoa of havermout.
  • Eiwitten uit bijvoorbeeld noten, lijnzaad of chiazaad.
  • Vloeistof zoals melk, plantaardige melk of kokoswater.
  • Voeg eventueel een zoetstof zoals honing of ahornsiroop toe.

Deze smoothie bevat vitaminen, antioxidanten, vezels, eiwitten en gezonde vetten. Vul dit basisrecept geheel naar eigen smaak in en zorg dat het maken van een ontbijtsmoothie een gewoonte in je ochtendritme wordt. Dat is nog eens lekker wakker worden!

In plaats van een smoothie serveren in een beker kun je het ook in een kommetje doen zoals bij je onbijtgranen. Dit noem je een smoothie bowl. Een smoothiebowl is ook heel gezond zoals dit recept met kiwi, spinazie en kokos of probeer deze tropische smoothiebowl met mango.