Oke, misschien zit het weekend er NET op.. maar ik deel maar al te graag een recept wat jij volgend weekend zeker even moet uittesten! Dus stel je voor; het is zondag, jawel dat betekent dat het weer tijd is voor some good food.Het regent buiten, dus een ideale dag om in de keuken te duiken en iets lekkers voor bij de warme chocolademelk in elkaar te flansen. Bij mij thuis staan deze fudgy vegan espresso brownies met pistachenoten op het menu. En, al zeg ik het zelf, ze zijn echt HEERLIJK! Het vegan koken en bakken gaat me steeds gemakkelijker af. Geloof me, plantaardig eten is zo moeilijk nog niet!

@myfitfoodkitchen

Bereiding espresso brownies

  1. Mix het lijnzaad met 1½ eetlepel water en zet het in de koelkast om in te dikken.
  2. Hak de chocolade in hele fijne stukjes en mix het in een kom met de rauwe cacao. Voeg de hete espresso en 2½ eetlepel kokend water toe en roer het door tot de chocolade helemaal is opgenomen.
  3. Giet de stevia, het lijnzaadmengsel, de olijfolie, het meel en de baksoda bij het chocolademengsel en roer het door tot het een glad geheel is.
  4. Verkruimel 20 gram van de pistachenoten grof en lepel deze door het deeg. Schep dit deeg vervolgens in een siliconen muffinvorm.
  5. Top de brownies af met de overgebleven (mogelijk grof verkruimelde) pistachenoten en bak ze in 10 minuten op 180°C in de oven.

Bon appétit!

Leuke note: vanaf deze week gaat Naomi vaker heerlijke receptjes delen op Freshhh, dus houd ons vooral in de gaten én volg deze leuke foodie op Instagram @myfitfoodkitchen en Facebook; myfitfoodkitchen.


Probeer ook:

Koolhydraatarm: 5 ingrediënten raw choco pompoen brownie

Lactose -en glutenvrij: Chocolade brownie bites

4 ingrediënten chocolade fudge proteïne brownies