Iedereen heeft wel eens zin in zoetigheid. Ontzettend lekker natuurlijk, maar vaak niet heel gezond. Vaak bevatten de taarten, koekjes, cakes en andere zoetigheden meestal ontzettend veel toegevoegde suikers of E-nummers. Bij deze cake is het anders! Het fruit geef hem toch een zoete smaak, zonder extra suiker toe te voegen, en toch is deze cake redelijk healty: koolhydraatarm en zonder toegevoegde suikers! Geniet van deze koolhydraatarme cake amandelmeel en macadamia noten:

Benodigdheden cake met amandelmeel

  1. Cake bakblik
  2. Oven

Bereiding cake met amandelmeel en macadamia noten

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  2. Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes
  3. Hak de macadamia noten in grove stukken en leg ze aan de kant
  4. Pak een grote kom en doe hierin de appelblokjes, kaneel en bakpoeder
  5. Meng het geheel goed door elkaar
  6. Pak een klein steelpannetje en doe hierin de kokosolie, smelt de kokosolie heel kort en haal het pannetje daarna van het vuur. Gebruik ongeveer 1 eetlepel van de kokosolie op het bakblik in te vetten. Doe dit met bijvoorbeeld een stukje keukenpapier
  7. Meng hierna de rest van de kokosolie met de eieren in een aparte kom
  8. Voeg nu de mengsels van beide kommen samen en meng nogmaals goed door elkaar
  9. Pak het bakblik en verdeel het mengsel in het bakblik
  10. Verdeel de macadamia noten over de bovenkant
  11. Bak de cake voor 45 minuten in de voorverwarmde oven. Houd hem goed in de gaten; elke oven is namelijk anders
  12. Laat de cake eerst goed afkoelen en snijd hem daarna in stukken

Tip: In plaats van enkel appel toe te voegen, kun je er ook nog voor kiezen om extra rozijnen en bijvoorbeeld peer toe te voegen. Voeg deze ingrediënten tegelijkertijd toe bij de stap waar je de appelblokjes toevoegt.

Nu is het tijd om: te genieten!

Lees ook

Koolhydraatarme cake: amandelmeel en macadamia noten

RAW choco-crunch cakes; lekker en makkelijk!

Koolhydraatarme cake: amandelmeel en macadamia noten

Healthy vegan speculaas cake met sinaasappel