Fajita is een klassiek Tex-Mex gerecht dat bestaat uit kip, rundvlees of een vleesvervanger, groenten en de typische Tex-Mex kruiden. Je kunt fajita serveren in een wrap, maar ook heel leuk in een fajita bowl! Het leuke aan dit recept is dat je niet alleen crispy kip maakt, maar ook crispy bloemkool. De ideale vervanger voor kip, en als je het ons vraagt net zo lekker! Om nog maar te zwijgen over de vitaminebom die je binnenkrijgt. Kortom, een echte aanrader!

Tip: gemakkelijk vega te maken met vegetarische kipstukjes!


Bereidingswijze fajita bowl

  1. Kook de jasmijnrijst volgens de instructies op het pak.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en de kip in kleinere stukken. Volg de instructies op het zakje Crispy Chicken Seasoning Mix, maar vervang de helft van de hoeveelheid kip door de bloemkool.
  3. Snijd de rode paprika en de ui, bak op een hoog vuur tot de paprika en ui wat verkleuren. Voeg de Fajita Seasoning Mix toe en roerbak gedurende 1 minuut.
  4. Snijd de avocado in kleine blokjes en verkruimel de feta.
  5. Meng de American Ranch Dip Mix met zure room en zet in de koelkast tot het moment van opdienen.
  6. Verdeel de rijst over de kommen en leg er de rest van de toppings op. Dien op.

Tip: vervang de rijst eens door bloemkoolrijst!