Jezelf voor even onder Griekse zon wanen? Dat willen we allemaal wel, en het kan eenvoudiger dan je denkt. Namelijk met deze plantaardige tzatziki bowl! Je maakt hem eenvoudig zelf met courgettespaghetti, feta gemaakt van tofu en kikkererwten.


Plantaardige tzatziki bowl

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de kikkererwten met de olijfolie en kruiden, verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze goudbruin in zo’n 30 minuten.
  • Laat ondertussen de tofu goed uitlekken. Snijd deze vervolgens in blokjes. Meng de olijfolie met het citroensap, de natuurazijn, knoflook, oregano en het zout en laat de blokjes tofu hierin marineren zo’n 10 minuten.
  • Voor de tzatziki meng je alle ingrediënten in een kom. Zorg ervoor dat de komkommer niet al te veel vocht meer bevat. Je kunt de geraspte komkommer makkelijk uitknijpen in een theedoek. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de courgettes met een spiraalsnijder of met een dunschiller in reepjes. Deze stap kun je overslaan als je voorgesneden courgettespaghetti gebruikt. Kook de courgette met een snufje zout in 1-2 minuten gaar.
  • Verdeel de courgettespaghetti over twee kommen en serveer met de cherrytomaten, rode ui, olijven, citroenpartjes, geroosterde kikkererwten, feta gemaakt van tofu, de verse peterselie en de tzatziki.

Een Griekse tzatziki bowl die helemaal plantaardig is, #zokanhetook!

Bekijk ook: