Geen saaie koekjes meer bij de koffie. De volgende keer dat je visite krijgt, zet jij deze heerlijke zelfgemaakte cinnamon rolls (kaneelbroodjes) op tafel. Je maakt geheid een goede indruk met deze verantwoorde snack en het is natuurlijk een goede smoes om er zelf ook lekker van te snoepen.
Bereiding cinnamon rolls
Deeg
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet een overschaal in.
- Meng in een kom het meel, zout, suiker en bakpoeder. Doe de kokosolie erbij en kneed even met je handen. Voeg nu de melk erbij en kneed tot het een mooi deeg vormt.
- Strooi wat meel op je aanrecht en schep het deeg uit de kom.
- Kneed een bol van het deeg nog even goed (het deeg is zacht dus je zal niet hard hoeven kneden).
- Leg het deeg in een kom en zet deze afgedekt in de koelkast voor 20-30 minuten (om te voorkomen dat het deeg aan de kom blijft plakken kun je ook de kom bestrooien met wat meel).
Vulling
- Doe alle ingrediënten (behalve de siroop) voor de vulling in een kom en mix het met een vork. Het is de bedoeling dat het zandachtig blijft.
- Haal na 20-30 minuten het deeg uit de koelkast.
- Bestrooi je aanrecht nog een keer met meel en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik.
- Smelt de nog 2 extra eetlepels kokosolie
- Bestrijk nu de plak met gesmolten kokosolie, je hoeft het niet op te maken, want wat je overhoudt kun je straks nog gebruiken.
- Verdeel de kruim achtige vulling over de plak deeg, verdeel wat ahornsiroop erover heen en rol dan voorzichtig de plak op.
- Snijd deze rol op in kleine rolletjes van ongeveer 3 cm per rolletje.
- Leg deze rolletjes in de ingevette ovenschaal, zorg dat de rolletjes tegen elkaar of tegen de rand liggen (tegen het inzakken)
- Bestrijk met de overgebleven kokosolie de bovenkant en zijkanten van de rolletjes.
- Bak de rolletjes 15 minuten.
Handig om te weten: de rolletjes zijn max. 3 dagen te bewaren, hierna worden ze erg droog.
Zoetekauw? Probeer ook deze gluten en lactose vrije chocolade taart!