In het kader van een 80/20 lifestyle (80% gezond leven, 20% iets wat ongezonder) zoeken wij in het weekend altijd een heerlijke treat voor jullie. Deze week tijdens mijn zoektocht, struikelde ik over deze ‘breath taking’ salted caramel koekjes van ohmyfoodness. Als het water je niet in de mond loopt bij het zien van deze foto’s, dan weet ik het ook niet meer. Ultieme guilty pleasure als je het aan mij vraagt en die wilde we graag met jullie delen! De redactie heeft me dan ook al laten beloven om ze volgende week te maken en mee naar kantoor te nemen. Challenge accepted. Ik hoop dat ze er net zo mooi uit komen te zien als op de foto’s! Ga jij ze ook proberen te maken?

Bereiding salted caramel cookies

 1. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is, dat verwerkt altijd een stukje makkelijker. Klop de boter met een elektrische mixer (of in de keukenmachine) samen met de suiker tot een romig mengsel.
 2. Voeg vervolgens de vanille-aroma toe en klop nogmaals goed door.
 3. Doe de bloem bij de rest van de ingrediënten en kneed het geheel tot een plak-vrij koekdeeg.
 4. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
 5. Strooi een beetje bloem op het aanrecht en rol hierop het koekdeeg uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik. En nee, je legt dit deeg dus inderdaad niet eerst in de koelkast.
 6. Snijd vormpjes naar wens uit het koekdeeg en verdeel deze met een centimeter of twee tussenruimte over de bakplaat.
 7. Bak de koekjes in het midden van de oven in 10 – 12 minuten gaar. Laat de koekjes vijf minuten op de bakplaat afkoelen en vervolgens volledig op een taartrooster.
 8.  Laat de koekjes vervolgens op een taartrooster volledig afkoelen.
 9. Doe de Salted Caramel in een grote kom, samen met een klontje boter. Smelt de karamel vervolgens au bain-marie tot het vloeibaar is geworden.
 10. Druppel met behulp van een lepel de karamel over de koekjes. Laat de karamel een klein beetje opstijven voordat je verder gaat met de volgende stap.
 11. Smelt de pure chocolade au bain marie en besprenkel ook deze over de koekjes heen (zoals op de foto’s)
 12. Strooi tot slot wat grof zeezout over de koekjes.
 13. Bewaar de koekjes luchtdicht in een trommel buiten de koelkast. Op deze manier zijn ze enkele dagen houdbaar.

*De salted caramel (spread) kun je gewoon halen bij de Albert Heijn


Probeer ook:

Gezonde havermout koekjes met kokos en citroen

White chocolate chip speculoos almond cookies

Gezond snoepen met deze dadel banaan koekjes