Ben jij nog op zoek naar een goed Vaderdag ontbijt? Zoek niet langer door, want die vind je hier. Wij hebben namelijk het perfecte recept voor een geslaagd ontbijt, bruch of lunch. Deze vegan worstenbroodjes zijn precies wat je nodig hebt voor een geslaagde Vaderdag. En nog een voordeel: deze worstenbroodjes zijn ook nog eens goed voor je hart. Dit komt omdat ze laag zijn in suiker, zout en verzadigd vet en ze bevatten ook nog eens Omega 3.
Bereidingswijze vegan worstenbroodjes
- Verwarm de havermelk kort. Dit kan in de magnetron of een steelpannetje. Hierna voeg je de gedroogde gist en suiker aan toe en dit mengsel laat je 5 minuten staan.
- Ondertussen maak je je aanrecht vrij en hier verdeel je de bloem en het zout over. Maak een hoopje van de bloem met een kuiltje erin. Giet hier vervolgens het melk-gistmengsel in.
- Hierna voeg je de boter toe en met je het in het kuiltje met je vingers tot een papje. Beetje bij beetje voeg je wat meer bloem toe tot er een samenhangend geheel ontstaat.
- Kneed nu het deeg voor 5 minuten tot een stevige deegbal met de hand en verdeel dit in 8 gelijke stukken. Je rolt deze stukken tot balletjes en verdeelt deze over een met bakpapier beklede ovenschaal. Dek de balletjes nu af met een theedoek en laat zo’n 30 minuten rusten.
- Ondertussen ga je door met de vulling. Voeg het seitangehakt, sojasaus, zonnebloemolie, gemalen korianderzaad, nootmuskaat, folie, gember, cayennepeper en paneermeel allemaal bij elkaar. Meng dit goed door elkaar tot alles vermengd is met elkaar Dit mengsel verdeel je nu in 8 gelijke stukken.
- Rol nu de broodjes uit in een ovale vorm. Gebruik hiervoor een deegroller en verdeel hier een deel van het gekruide seitangehakt over. De korte kanten van het deeg vouw je over de vulling en vervolgens vouw je de lange zijden naar binnen.
- Druk het deeg een beetje aan en leg de broodjes weer op de met bakpapier beklede bakplaat. Blijf dit herhalen met de rest van de deegbolletjes.
- Dek de broodjes af met een theedoek en laat nu voor 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
- Ondertussen verwarm je de oven vast voor op 200 graden. Bestrijk de vegan worstenbroodjes met Becel Romig en bak ze voor 30 minuten. De vegan worstenbroodjes moeten goudbruin van kleur zijn.
Fijne Vaderdag!
Is dit niet helemaal het ontbijtje waar je voor wilde gaan? Deze zoete aardappel wafels met een gebakken ei zijn ook heerlijk en gezond! Ga jij liever barbecuen voor je pa? Dit recept voor gegrilde kip op de bbq is superlekker.