Het grill seizoen is aangebroken, al laat het weer het misschien niet echt zien, maar zodra het zonnetje een beetje door komt is het tijd om de grill te poetsen en weer lekker te gaan BBQ’en met z’n allen. Niks is zo gezellig om met je vrienden en familie lekker te eten en daarom delen we vandaag een heerlijk gemarineerde gegrilde kip recept met jullie.

Bereidingswijze

1. Maak de kipfilets schoon en leg ze in een bak.
2. Meng in een klein bakje de olijfolie, ketjap, kruiden, honing en knoflook.
3. Goed roeren en schenk het vervolgens over de kip.  Zorg dat deze goed doordrenkt is met de marinade.
4. Zet de kip nu een uurtje in de koelkast.
5. Zet de grill of de bbq aan. (zet de grill op stand 2, of de stand op de grill die goed is om vlees te bakken)
6. Als de plaat goed heet is (en bij de grill het lampje afslaat) leg je de gemarineerde kipfilets erop.
7. Bak circa 8 min. mocht de buitenzijde van de kip niet krokant zijn, kun je ze iets langer bakken, let wel op dat het vlees niet te droog wordt.
Smakelijk
Tip: heerlijk om te eten met zoete aardappel frietjes of bloemkool rijst.