Op zoek naar een lekkere koolhydraatarme lunch? Met dit lunchrecept zit je alvast safe. Bovendien is dit recept ook geschikt voor vegetariërs, die het wel eens moeilijk kunnen hebben met koolhydraatarme diëten.
Halloumi kaas
Wie nog nooit halloumi heeft geprobeerd, moét dit recept absoluut eens uitproberen. Wie wel al een keer halloumi heeft gegeten, weet al hoe lekker het is. Halloumi is een heerlijke Griekse kaas, gemaakt van een mengsel van schapen- en geitenkaas. De typerende smaak die je normaal krijgt bij die kaassoorten is bij halloumi volledig afwezig, dus dit gerecht is ook helemaal geschikt voor kieskeurige eters. Het gekke aan halloumi is ook dat de kaas niet smelt – of toch niet zo snel. In plaats daarvan krijgt halloumi een erg aparte textuur wanneer je ‘m bakt.
Bereiding van je Griekse koolhydraatarme lunch
- Snijd de kerstomaten en de komkommer in stukjes. Je mag ze gerust wat grover snijden dan je normaal zou doen.
- Pel en versnipper de rode ui.
- Snijd de avocado in twee en verwijder de pit. Ook deze snijd je in wat grovere stukken.
- Doe alles samen in een slakom en meng alles goed door elkaar.
- Pers de citroen volledig uit.
- In een apart kommetje meng je de olijfolie en de balsamico azijn met het citroensap.
- Verwarm een grillpan. Doe er wat olijfolie in.
- De halloumi snijd je vervolgens in plakjes van ongeveer anderhalve centimeter dik.
- Bak de halloumischijfjes tot ze bruin kleuren. Haal de grillpan van het vuur.
- Schep de salade op een bord en giet er wat van de dressing overheen.
- Serveer met de nog warme halloumischijfjes. Smakelijk!
Geniet van een heerlijke salade!