Voor de officieel de herfst ingaan, kunnen we gelukkig nog even genieten van wat nazomerweer. En dat betekent dus ook van nog wat heerlijke zomers gerechten. Daarom hebben we voor jou dit heerlijke recept voor een Griekse salade. En natuurlijk mag de tzatziki dan ook niet ontbreken.


Bereidingswijze Griekse salade

  1. Week de satéprikkers een uur in koud water.
  2. Pers de helft van de knoflook en meng dit met de helft van de Griekse yoghurt, het citroensap en de gedroogde oregano. Snijd vervolgens de kippendijen in 32 stukjes van een gelijke grootte en voeg de kopblokjes toe aan de marinade. Zet de kip nu 30 minuten in de koelkast om te marineren.
  3. Snijd de komkommer doormidden in de breedte. Snijd de ene helft nu in de lengte doormidden en vervolgens in blokjes. De andere helft bewaar je nog even voor de tzatziki. Halveer nu de cherrytomaten en snijd de rode ui fijn. Alle ingrediënten hussel je nu door elkaar tot een Griekse salade.
  4. Ondertussen maak je de tzatziki door de overgebleven komkommer in de lengte te halveren en het vruchtvlees te verwijderen. Dit doe je met behulp van een lepel. Rasp de komkommer vervolgens en voeg hier ook de overgebleven Griekse yoghurt en knoflook (geperst) aan toe. Meng goed door elkaar en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  5. Rijd nu aan ieder spiesje 4 kopstukjes. Deze gril je op de barbecue of in een pan. Zorg dat ze aan alle kanten bruin gekleurd zijn en dat de binnenkant goed gaat is.
  6. Serveer nu de kipspiesjes met de Griekse salade en zelfgemaakte tzatziki.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: Griekse salade met kipspiesjes en tzatziki

Recept: spicy noedelsalade met mango en auberginespiesjes

Recept: Griekse salade met kipspiesjes en tzatziki

Recept: Griekse salade met kipspiesjes en tzatziki