Pompoen gebruiken als spaghetti? In Amerika is deze pompoen beter bekent als spaghetti squash omdat het vruchtvlees heel erg op spaghetti lijkt. Een pastagerecht met pompoen als pasta bevat wel 75% minder koolhydraten! Zo kun je je favoriete comfort food een stuk gezonder maken en zonder schuldgevoel die derde pastamaaltijd in de week op tafel zetten.

Bereidingswijze

1. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitjes. Leg ze met de buitenkant naar boven op een bakplaat en sprenkel hier wat water (ongeveer 2 eetlepels) overheen.

2. Ga je voor de snelle optie? Schuif de pompoen dan voor 10-15 minuten in de magnetron op 600W. Nog lekkerder maar wel tijdrovender is het om de pompoen in de oven te garen. In dat geval heeft de pompoen 40-50 minuten op 200 graden nodig om gaar te worden.

3. Bak de spinazie gaar in een koekenpan terwijl je pompoen in de magnetron/oven ligt. Als je de spinazie knapperig wil houden hoef je de spinazie maar voor een paar minuutjes te bakken dus blijf bij de pan en roer goed door. Laat daarna goed uitlekken in een vergiet.

4. Als de pompoen gaar is gebruik je een vork om het vruchtvlees los te schrapen. Je zult zien dat het in slierten loskomt en daar heeft deze pompoen zijn naam aan te danken: de spaghetti pompoen.

5. Meng de artisjokharten, Philadelphia en parmezaanse kaas door elkaar. Voeg zout en peper toe naar smaak.

6. Verdeel het mengsel over de twee helften van de pompoen en top af met parmezaanse kaas.  Leg de pompoen op de bakplaat en zet in de oven tot het bovenste laagje kaas gesmolten is.  Dit duurt als het goed is maar een paar minuten. Garneer met verse basilicum en dan kun je aan deze heerlijke maaltijd beginnen!

Pompoen is heel veelzijdig en daarom een van onze favoriete recepten. Je kunt er echt van alles mee! Van een plaattaart met pompoen en rucola tot een linzencurry met pompoen in de hoofdrol.