Nu de koude dagen er weer aan komen is curry het perfecte gerecht om mee op te warmen. En deze linzencurry met pompoen is ook nog eens ontzettend voedzaam. Omdat de curry verder ook helemaal vegan is, is het ook helemaal geschikt voor vandaag: World Food Day. Vandaag vragen we aandacht voor de ambitie om voldoende, voedzaam en veilig voedsel beschikbaar te maken voor iedereen. Maak dit plantaardige gerecht en draag zo je steentje bij!


Bereidingswijze linzencurry met pompoen

  1. Verwijder de schil van de pompoen. Vervolgens halveer je de pompoen in de breedte en daarna in de lengte. Verwijde de zaadlijsten van de lespompoen met behulp van een lepel en snijd het vruchtvlees hierna in blokjes van 1 cm x 1 cm.
  2. Pak een koekenpan en verhit hier de zonnebloemolie in. Roerbak de massaman currypasta 2 minuten totdat deze begint te geuren. Voeg de pompoenblokjes en tomatenblokjes toe aan de pan en roerbak deze nog eens 2 minuten mee op middelhoog vuur. Blus het geheel daarna af met kokosmelk. Verlaag de temperatuur en laat de curry nog eens 10 minuten pruttelen terwijl je deze af en toe doorroert.
  3. Verhit ondertussen zonnebloemolie in een ander pannetje en roerbak hier de boerenkool voor 5 minuten op middelhoog vuur. Roerbak totdat de boerenkool geslonken en knapperig is.
  4. Ondertussen bereid je de bloemkoolrijst volgens de instructies op de verpakking.
  5. Laat de linzen uitlekken en voeg deze samen met de geroerbakte boerenkool toe aan de pan met curry. Roer nu het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de curry over de borden en serveer met de bloemkoolrijst.

Happy World Food Day!

Lees ook

Recept: linzencurry met pompoen en bloemkoolrijst

Recept: Indiase gele curry met zoete aardappel

Recept: linzencurry met pompoen en bloemkoolrijst

Recept: linzencurry met pompoen en bloemkoolrijst