Voor de toetjesliefhebbers is Malabi een heerlijk vegan dessert om dit najaar op tafel te zetten. Het is een panna cotta-achtig dessert gemaakt van kokosmelk, pistachenoten en rozensiroop. Klinkt heel erg lekker, en dat is het toevallig ook. Genieten doe je zeker met dit heerlijke Malabi recept!


Bereidingswijze Malabi:

    1. Doe de rijstmelk, amandelpasta, soy cuinise, ahornsiroop, citroensap, vanille poeder en zout in een pan. Breng dit vervolgens aan de kook. Roer constant door om klontjes te voorkomen.
    2. Draai het vuur vervolgens uit. Meng in een andere kom de arrowroot en agar agar met een scheutje melk of water. Voeg toe tot het mengsel glad is. Voeg het mengsel toe aan de pan en breng het geheel aan het borrelen op middelhoog vuur. Blijf goed roeren, om klontjes te voorkomen. Het mengsel moet dikker worden terwijl het kookt. Draai dan het vuur uit wanneer de Malabi dikker wordt en zachtjes kookt.
    3. Giet het mengsel vervolgens in glaasjes en zet dit opzij om af te laten koelen.
    4. Meng alle ingrediƫnten voor de rozensiroop in een pan. Breng dit aan de kook, terwijl je goed blijft roeren. Draai het vuur uit als het mengsel zijn kook punt heeft bereikt.
    5. Giet de rozensiroop over de afgekoelde Malabi en garneer tot slot met pistachenoten.

Zie ook

Recept: heerlijke Malabi, een vegan panna cotta dessert uit het Midden-Oosten

Recept: vegan boterkoek, een echte guilty pleasure!

Recept: heerlijke Malabi, een vegan panna cotta dessert uit het Midden-Oosten

Vegetarische Nacho schotel uit de oven met sausjes!

Recept: heerlijke Malabi, een vegan panna cotta dessert uit het Midden-Oosten

Bikram Yoga: wat is het en wat zijn de voordelen?