Met moederdag voor de deur ben jij natuurlijk al druk aan het plannen hoe je haar dit jaar weer gaat verwennen. Echte liefde gaat door de maag zeggen ze. Wij zijn van mening dat een goed bereide cocktail zo’n beetje hetzelfde effect heeft. Lekker met mams aan de zelfgemaakte moederdagcocktail die geheel in stijl lekker roodroze van kleur is. De aardbeien Bellini’s zijn in een handomdraai klaar. 

Bellini’s komen oorspronkelijk uit Venetië en werden voor het eerst geschonken in de jaren 30. De cocktail is vernoemd naar een Italiaanse schilder met de naar Giovanni Bellini. Het is oorspronkelijk een cocktail met perzikpuree. Voor moederdag hebben we er echter een roze twist aan gegeven met behulp van aardbeien.

Om de aardbeien te pureren heb je een blender of een keukenmachine nodig.

Proosten er ook gezinsleden mee die geen alcohol mogen of willen drinken? Vervang de prosecco dan door spa rood en voeg de cognac pas na stap 3 toe voor iedereen die wel een borrel wil.

Bereidingswijze van de moederdagcocktail

  1. Doe de aardbeien, poedersuiker en cognac samen in de blender. Mix totdat je een gladde substantie hebt. Je moeder wil natuurlijk geen stukjes in haar moederdagcocktail.
  2. Vergeet niet te proeven! Mag er nog wel een scheutje cognac bij? Mis het nog wat suiker?
  3. Als je een gladde substantie hebt zet je dit voor 10 minuten in de koelkast. Zo kan het opstijven waardoor het meer een puree substantie krijgt.
  4. Verdeel de aarbeienpuree over 4 flutes. Schenk daarna de prosecco in tot het glas vol is.
  5. Snijd de aardbei voor de garnering bijna helemaal doormidden zodat hij op de rand van het glas blijft zitten. Garneer tot slot met een takje munt.
  6. Cheers!

Maak je liever een klassieke mimosa of ga je voor een virgin variant? Dat kan natuurlijk ook!