­Ondanks dat we momenteel niet met veel mensen samen mogen zijn, hebben we allemaal nog steeds zin in een gezellige borrel. Bij een borrel horen natuurlijk ook lekkere hapjes. Verras je vriend/vriendin of huisgenoten eens met deze overheerlijke Syrische dip van paprika en walnoten.

Bereidingswijze

  1. Rooster de gehalveerde paprika’s en pepers in de oven op 220 graden, tot ze zwart geblakerd zijn. (45 minuten)
  2. Bak ook ondertussen de walnoten en de broodkruimels in een pan, tot het allemaal een goudbruine kleur heeft.
  3. Wanneer de paprika en pepers uit de oven haalt, laat ze dan even 10 minuten afkoelen.
  4. Meng vervolgens de paprika’s en de pepertjes in de keukenmachine met de sap van een halve citroen, de noten, het paprikapoeder en de granaatappelpitjes.
  5. Voeg ondertussen de olijfolie toe en wacht tot er een dikke puree ontstaat.
  6. Breng het verder op smaak met wat zout en peper.
  7. Eet het met wat turks brood, libanees platbrood of gewoon met een toastje
  8. Variatietip: Dit recept is op deze manier al erg lekker, maar mocht je het lekker vinden kun je er wat feta aan toe voegen voor een extra hartige smaak.

Maak je avond compleet met onze andere lekkere hapjes zodat je een tafel vol hebt met verrassende en gezonde snacks. Bekijk onze avocado frietjes met yoghurt dip en onze zwarte ogen bonen & geroosterde paprika dip.