Vandaag brengen we je – gewoon, omdat het kan – drie killer variaties op het klassieke omelet. Deze gerechten smaken op elk moment van de dag, en geven je gegarandeerd een gevuld gevoel waar je de dag mee doorkomt.


1. Bereiding: Tortilla de Patatas

De aardappeltortilla, of tortilla de patatas is een heerlijk Spaans gerecht. Voor het originele recept heb je enkel eieren, aardappels en olijfolie nodig, maar er zijn tal van variaties mogelijk. Tip: je speelt er zo je overschotjes in kwijt!

  • Versnipper de ui, plet de knoflook en snijd ook deze in stukjes.
  • Schil de aardappel en snijd in blokjes van ongeveer een centimeter.
  • Maak de paprika schoon en versnipper.
  • Doe olijfolie in een (diepe) pan en bak de ui en knoflook glazig.
  • Voeg de aardappels toe en laat ze even aanbakken.
  • Doe de paprika, champignons en spinazie erbij. Stoof de groenten.
  • Vervolgens voeg je de diepvrieserwten toe en laat je ze ontdooien.
  • Doe de kruiden over de groenten.
  • Breek de eieren in een kom, doe er wat zout en peper bij, en kluts ze grondig.
  • Giet het eimengsel over de groenten. Geef het geheel een tiental minuten om te garen.
  • Verplaats je tortilla van de pan naar een bord, en draai het omelet om. Laat nog een drietal minuten bakken langs de andere kant.
  • Je omelet is klaar!

omelet

2. Bereiding: Hash browns

Akkoord, technisch gezien zijn hash browns geen omelet. Toch mogen ze niet ontbreken in dit lijstje met killer omelet variaties – wie ze uitprobeert, weet ook al snel waarom.

  • Rasp de aardappels en pers het vocht uit het raspsel. Je doet dit best met een propere keukenhanddoek, of enkele rolletjes keukenpapier.
  • Versnipper de ui.
  • Breek het ei in een kopje. Kluts.
  • Doe de ui en het aardappelraspsel in een kom. Meng het ei, de peper, het zout, de kruiden en het bloem er doorheen.
  • Verwarm olijfolie in een pan. Je hebt twee opties: verdeel het ‘deeg’ in porties om meerdere hash browns te maken, of maak een grote hash brown.
  • Bak acht minuten langs de ene kant, draai om en bak nog een tiental minuten langs de andere kant.

omelet

3. Bereiding: omelet met zalm

Last but not least: een heus verwenomelet. Heerlijk tussen een wrap trouwens!

  • Snijd de zalm in reepjes.
  • Kluts de eieren in een kopje. Roer de bieslook er doorheen.
  • Verwarm olie in een pan. Bak de zalmreepjes op.
  • Net voor de zalm klaar is, voeg je spinazie toe. Roer goed.
  • Wanneer de spinazie geslonken is, giet je het ei erover.
  • Vijf minuten later is je omelet klaar! Omdraaien hoeft niet.


Meer omeletten?

Omelet met groente

Omelet met spinazie

Simpel omelet recept


Lees ook

Omelet: 3 killer variaties voor elk moment van de dag

Koolhydraatarme spinazie omelet wrap met zalm

Omelet: 3 killer variaties voor elk moment van de dag

koolhydraatarme frittata met broccoli en oude kaas

Omelet: 3 killer variaties voor elk moment van de dag

Kaasomelet met spinazie en verschillende noten