Een frittata is een snelle manier om een lekker ontbijt of goedgevulde lunch op tafel te zetten. Het heeft veel weg van een Nederlands omelet, maar dit van oorsprong Italiaanse gerecht is een stuk gevulder. Het heeft een goede basis van eieren en groenten, aangevuld met bijpassende kruiden en kaas om het geheel lekker pittig en smeuïg te maken.

Bereiding Frittata met Broccoli

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook beetgaar.
  2. Snijd de paprika in kleine stukjes en de broccoli vervolgens in dunne plakken.
  3. Meng in een kom de eieren, crême fraîche, oude kaas, basilicum en paprikapoeder door elkaar.
  4. Doe een beetje olie in een koekenpan en bak hierin kort de broccoli en paprika.
  5. Voeg het eimengsel toe laat de frittata met een deksel op de pan in 8 minuten stollen op laag vuur.
  6. Keer de frittata om en bak nog eens 2 minuten tot ook de andere kant knapperig is.

Tip:  Heb je lekker nog wat restjes liggen in de koelkast die je nodig eens op moet maken? Je kunt eigenlijk van alles stoppen in je frittata! Champignons, courgette, tomaat, ui, lekker veel kruiden.


Probeer ook:

Omelet met spinazie en champignons (koolhydraatarm)

Koolhydraatarme spinazie omelet wrap met zalm

Pittig roerei met cherrytomaatjes en pesto op toast