Grapefruit, meloen en komkommer? Je leest het goed, deze combinatie ontdekte wij laatst. Super fris, tikkeltje zuur en bitter. Echt heerlijk in de ochtend! Je doet alle ingrediƫnten in een keukenmachine of je gebruikt een staafmixer; en smakelijk eten! Deze ontbijtbowl kun je garneren met verschillende soorten granen, granola of cereals, maar wij kozen voor onze zelfgemaakte granola als topping.

Bereiding ontbijtbowl grapefruit en komkommer

  1. Verwijder de schil van de grapefruits, komkommer en meloen. Snijd alles in stukken en doe het in de keukenmachine of in een kom (wanneer je een staafmixer gebruikt)
  2. Snijd de limoen door de helft en knijp deze uit boven de keukenmachine of de kom. Mix tot er een glad mengsel ontstaat. Schep alles over in een nieuwe kom
  3. Voeg de soja yoghurt hieraan toe en roer het door elkaar met een lepel
  4. Verdeel de zelfgemaakte granola over beide kommen of gebruik je zelfgekozen topping
  5. Heb je ervoor gekozen om de vijgen te gebruiken? Voeg twee vijgen toe bij stap 1 en mix deze dus mee en snijd de andere twee vijgen in stukken en verdeel ze over de twee kommen

Tip: Wanneer je een grovere structuur lekkerder vindt, kun je van elk fruit een klein deel bewaren en deze stukken er op het laatste nog doorheen doen. Wil je de bowl toch iets zoeter, gebruik dan wat honing of agavesiroop.

Lees ook

Ontbijtbowl: Grapefruit, meloen en komkommer

Maak nu je eigen suiker- en glutenvrije granola (vegan)

Ontbijtbowl: Grapefruit, meloen en komkommer

Heerlijke groene smoothie met maar 4 ingrediƫnten!