Laten we eerlijk zijn, een van de leukste dingen aan pasen is het eten van te veel chocola en het zoeken van paaseieren. We vertelden je eerder al hoe je zelf paaseieren kunt maken. Dit recept is een variatie op een gewoon paasei en superleuk voor op de paastafel. Geef iedereen een persoonlijk piñata paasei met zijn favoriete vulling of een persoonlijke boodschap en de paasbrunch kan beginnen!

Het recept hoe je standaard paaseieren maakt staat al op freshhh.nl en vind je hier:

Het idee van een piñata paasei is dat hij vanbinnen niet gevuld is met chocola, maar met eetbaar strooisel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan

  • Vruchtenhagelslag
  • Roze of blauwe muisjes
  • XXL hagelslag
  • Cupcakeversiering
  • Een briefje met persoonlijke boodschap
  • Klein speelgoed voor de kinderen zoals bij een surprise ei

Maak de paaseieren volgens het standaard recept voor paaseieren, maar dan met een driedubbele hoeveelheid chocola. Een piñata paasei moet namelijk wel groot genoeg zijn om te vullen!

Het is leuk wanneer je de paastafel dekt de piñata paaseieren al op de borden bij de juiste persoon te zetten en een klein hamertje om het ei stuk te slaan. Kleine hamertjes zijn te bestellen op internet. In plaats daarvan kun je natuurlijk ook de bolle kant van een lepel gebruiken.

Dus: dek de tafel, maak de tafelschikking en zet de juiste piñata eieren op het juiste bord, doe je paasspeech en laat iedereen zijn ei stuk slaan.

 

Op zoek naar andere paasrecepten? Dit gezonde paasbrood met blauwe bessen is heerlijk voor op de brunchtafel. Toch liever iets hartigs serveren? Probeer dan deze gevulde eieren met avocado.