Fan van donuts? Of van heerlijke zoetigheden? Dan moet je deze rakkers gewoon een keer uitgeprobeerd hebben! Of het nou lente is of niet, deze citroen donuts geven je een heerlijk frisse spring vibe en dat willen we in elke jaargetij wel! Dus hup, duik die keuken in want binnen 20 minuten heb je zelf de lekkerste healthy donuts gemaakt (en je mag ze allemaal zelf opeten!).
Bereiding citroen donuts
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet 4 een donut vormen in met bakspray of wat kokosolie.
- Pak een mengkom en meng de amandelmeel, bakpoeder en zout hierin.
- Meng in een aparte kom de ahornsiroop, kokosmelk, kokosolie, ei, vanille en citroenschil en roer goed door elkaar.
- Gebruik een (rubberen) spatel om de natte en droge ingrediënten samen te voegen en roer drie keer om.
- Heb je geen spuitzak? Schep dan het beslag in een grote plastic (ritssluiting)zak en knip het puntje van de zak af met een schaar.
- Knijp nu het beslag in de donut vormpjes en schud het een beetje om het beslag gelijkmatig te verdelen.
- druk 4 a 5 bosbessen in elke donut.
- Schuif de donuts nu +/- 15 minuten in de oven.
- Controleer of ze klaar zijn door een prikker in de donuts te steken. Komt hij er droog uit? Dan zijn je donuts ready!
- Laat de citroen donuts eerst afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.
Eet smakelijk!
Probeer ook:
Koolhydraatarme bananen muffins met blauwe bessen
Simpele (vegan) choco swirl bananenbrood
Heerlijke suikervrije brownies bak je in een handomdraai!