Ik had van de week ontzettend veel zin in bananenbrood, dus ging ik opzoek naar een heerlijk vegan recept. Toen kwam ik het kookboek van Lisa goes vegan tegen en buiten nog 79 andere veel te lekkere recepten(!) vond ik dus deze heerlijke chocolade variant in! Die moest natuurlijk uitgeprobeerd worden en omdat hij echt ontzettend goed gelukt is (al zeg ik het zelf), kan ik niet anders dan het recept delen met jullie. Dus mocht je vanavond of morgen nog niks te doen hebben, duik even lekker de keuken in en maak deze heerlijke jongen.

Bereiding bananabread

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Vet je bakblik in met kokosolie of gebruik bakpapier.
 3. Mix het speltmeel, de bakpoeder en een snufje zout in een grote bak.
 4. Blend vervolgens de bananen, 3 el kokosolie en de dadels in een blender of keukenmachine tot het een egaal mengel is.
 5. Voeg dit mengsel bij het meel en roer met een spatel door tot alles goed gemengd is.
 6. Mix in een apart glaasje het bakingsoda en de appelazijn zodat het gaat schuimen.
 7. Dit schuimmengsel voeg je toe aan je beslag en dit schep je nog even luchtig door.
 8. Dit is je “witte” beslag. Houd nu 1/3e van dit beslag apart en meng dit met de cacaopoeder en de plantaardige melk, dit wordt je “chocolade beslag”.
 9. Schep met twee lepels zowel het witte als het chocolade beslag om en om in het bakblik. Gebruik de steel van een lepel om rondje te maken en een marmereffect te creëren.
 10. Zet het bakblik ongeveer 30 minuten in de oven, tot deze goudbruin is gekleurd.
 11. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is, zo niet? Zet hem nog even een paar minuten in de oven en houd hem in de gaten.
 12. Laat het bananenbrood helemaal afkoelen en snijd in plakjes.

Enjoy!