Vandaag is het Wereld Vegetarisme Dag. Vegetarisch koken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, het kan juist super makkelijk én lekker! Iets vaker voor een plantaardige eetkeuzes maken hoeft dus helemaal geen opgave te zijn. En het fijne: je draagt bij aan een duurzaam en toekomt bestendig voedselpatroon!

Om je een eindje op weg te helpen, schotelen we je vandaag een heerlijk plantaardige bobotie bowl voor.


Plantaardige bobotie bowl

Deze plantaardige bobotie bowl met sperziebonen en plantaardig gehakt is een minstens zo smakelijke variant op het bekende traditionele Zuid-Afrikaanse gerecht. Want ja, óók bobotie kun je gewoon plantaardig eten! Het gerecht krijgt een frisse smaak door het toevoegen van rozijnen en appel. Uiteraard hoort er bij het gerecht een kerriesausje, maar wel een zelfgemaakte variant. De wereldkeuken in huis, met vegetarische varianten.

Bereiding:

  • Kook de (noten)rijst volgens het recept op de verpakking.
  • Kook de sperziebonen in ca. 6 minuten. Kook de rozijnen mee in de laatste twee minuten. Laat de sperziebonen, na het afgieten, een paar minuten nagaren met de deksel op de pan.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel vervolgens in blokjes.
  • Meng de maïzena met een deel van de sojamelk tot de maïzena is opgelost. Verhit de rest van de sojamelk met het laurierblaadje in een steelpan. Voeg ook de andere kruiden en de edelgistvlokken toe. Roer het maïzenapapje door de sojamelk. Roer tot het mengsel dikker wordt, maar breng het niet aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit ondertussen wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook hierin. Voeg het gehakt en de gehaktkruiden toe en bak de blokjes appel mee tot deze zacht zijn.
  • Schep de (noten)rijst in twee kommen. Serveer met de sperziebonen, het appel-ui- gehaktmengsel en de saus.

Voilà! Een verrukkelijke en 100% plantaardige bobotie bowl met plantaardig gehakt en appel.

Bekijk ook: