Flexitariërs en vegetariërs willen de keuze hebben uit lekkere gefrituurde vegetarische snacks. Genietmomenten worden niet ingeleverd, maar kunnen ook doorgaan zonder vlees. Benieuwd naar de lekkerste gefrituurde snacks? Wij hebben ze op een rijtje gezet!


1. Kaassoufflé

Een perfect alternatief voor vlees bij gefrituurde snacks is kaas. Als kroket, bitterbal of soufflé: kaas en gefrituurde snacks vormen de perfecte combinatie. De kaassoufflé vind je in meerdere smaakvolle varianten: met gewone kaas, tomaat-mozzarella en pikante kaas bijvoorbeeld.

2. Groentekroket

Zin om te snacken maar niet in een schuldgevoel? Dan is de groentekroket een mooi alternatief. Deze kroket is gevuld met ragout bestaande uit een mix van groenten, waaronder champignons, spinazie, ui, bloemkool, wortel en groene en rode paprika. De groentekroket vind je ook in een variant zonder gelatine. Deze is dus niet alleen vegetarisch, maar ook veganistisch. Snacken zonder dierlijke producten doe je zo!

3. Vegetarische bitterbal

De smaak van draadjesvlees bitterballen, maar dan zónder vlees. De smaak is vol en het krokante korstje maakt de snack helemaal af. Voor de vegetarische snacker die qua smaak liever niet inlevert op de echte variant.

4. Vegetarische bami- en nasischijf

De vegetarische bami- en nasischijf zijn soms niet van echt te onderscheiden en dus ook geliefd onder zowel vegetariërs als vleesliefhebbers. Doordat de vraag naar populaire vegetarische snacks steeds groter wordt neemt de kwaliteit van vegetarische snacks toe. Inleveren op kwaliteit is tegenwoordig dus niet meer nodig. Kies voor een normale of pittige variant, afhankelijk van je voorkeur.

5. Bieterbal

Een variant op de vegetarische bitterbal is de bieterbal. Je raadt het al: deze gefrituurde snack heeft een vulling van rode bieten. De smaak wordt versterkt met ingrediënten als knoflook, ui en wat kaas. Een nieuwe variant op de klassieker!

Zin gekregen in nog meer vegetarische snacks? Ontdek hier het recept voor een overheerlijke vegetarische nachoschotel!