De gado gado bowl. Misschien heb je er al eens van gehoord, misschien is dit recept compleet nieuw voor je. Lekker is het in ieder geval wél, met stukjes gekruide tempé, sperziebonen en pindasaus. En ook nog eens helemaal plantaardig. Smullen maar!


Plantaardige gado gado bowl

Bereidingswijze:

    • Kook de sperziebonen met wat zout in circa 7 minuten gaar. Kook de spitskool in de laatste twee minuten mee
    • Snijd de tempé in blokjes van 1,5 tot 2 centimeter.
    • Verhit wat arachideolie of andere olie naar voorkeur in een pan en bak de tempé in 8-10 minuten krokant. Voeg de 
ketjap manis toe en bak nog twee minuten.
    • Maak ondertussen de pindasaus door alle benodigde ingrediënten voor de saus, behalve de ketjap en de sambal, toe te voegen aan een pan. Zet het vuur op middelhoog en blijf roeren tot de saus indikt, maar breng het niet aan de kook. Roer als laatste ook de ketjap en sambal door de pindasaus.
    • Verhit opnieuw wat olie in de koekenpan en voeg de bloemkoolrijst met een snuf zout en een theelepel kerrie toe. Schep zo’n twee minuten om op middelhoog vuur. Voeg een scheutje water toe, zet een deksel op de pan en laat de bloemkoolrijst nog 3 minuten stomen.
    • Verdeel bloemkoolrijst over twee kommen en serveer met de spitskool, sperziebonen, komkommer, tempé, pindasaus, limoenpartjes, emping en seroendeng.

Dit heerlijke gado gado bowl recept is 100% plantaardig, want #zokanhetook!

Bekijk ook: