Pasta! Het liefst zouden we het elke dag eten, als er niet zo veel koolhydraten in zaten zouden we dit ook doen. Gelukkig is er een perfect alternatief: courgette pasta, ook wel courgetti. Super lekker en ook nog eens heel gezond. Wij hebben dit heerlijke courgetti recept met pesto van avocado en basilicum voor jullie uitgezocht.

Het recept hieronder bevat parmezaanse kaas voor de pesto. Eet je liever vegan? Vervang de parmezaanse kaas dan door edelgistvlokken. Dit geeft de smaak van kaas zonder dat er iets van zuivel in zit!

Bereidingswijze

  1. Gebruik je keukenmachine om van de courgette slierten als pasta te maken. Heb je geen keukenmachine? Kijk of je in de supermarkt een bakje kant en klare courgette pasta kunt kopen.
  2. Meng de basilicum, avocado, knoflook, pijnboompitjes en citroensap in een blender. Voeg ondertussen het water toe en wacht tot je een glas mengsel hebt.
  3. Leg de courgettepasta op een bord en schenk de pesto er over heen.
  4. Garneer met de cherrytomaatjes en wat extra pijnboompitjes en basilicum.
  5. Meer zin in warm eten? Warm de courgette pasta en de pesto even op in een pan.

Eet smakelijk!

Ook zo gek op courgette? Bekijk ook onze andere recepten met courgette zoals onze courgette carpaccio en onze vegan courgettesoep.