Het stamppotseizoen is in volle gang. Weer eens wat anders dan een boerenkool- of andijviestamppot? Maak dan eens deze doperwten-veldslastamppot. Oer Hollands lekker en 100% plantaardig!


Bereidingswijze doperwten-veldslastamppot

  1. Schil de aardappels en de knolselderij. Halveer vervolgens de knolselderij en houd één helft achter de hand. Snijd de overige knolselderij en aardappels in grove stukken en kook deze in ruim kokend water in 16-18 minuten gaar. Giet vervolgens de gekookte aardappels en knolselderij af, voeg groentebouillon toe en stamp het geheel fijn tot een mooie puree.
  2. Snijd ondertussen de overgebleven knolselderij in blokjes van 5 mm x 5 mm en de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
  3. Verhit nu wat zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de knolselderijblokjes 8-10 minuten op een middelhoge temperatuur totdat deze goudbruin en krokant zijn geworden. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Blancheer de doperwten 1-2 minuten in kokend water en verplaats deze vervolgens naar een kom met koud water om het garen te stoppen.
  5. Voeg hierna de veldsla, doperwten en zongedroogde tomaatjes toe aan de pan met de puree en roer het geheel nog een keer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de doperwten-veldslastamppot over de borden en garneer met knapperige knolselderijblokjes.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: doperwten-veldslastamppot met knolselderij

Recept: groentespiesjes met satésaus

Recept: doperwten-veldslastamppot met knolselderij

Recept: doperwten-veldslastamppot met knolselderij