Nu we al een lange tijd binnen zitten hebben we een hoop nieuwe hobby’s uitgeprobeerd. Bakken is daar van een veelvoorkomende, met z’n allen zijn we massaal de keuken ingedoken om de lekkerste taarten, cakes en broden te bakken. Maar een recept is de laatste tijd wel heel populair geworden. Het internet staat vol met goede recepten, wij hebben ze uitgeprobeerd en de allerlekkerste voor jullie uitgezocht!

Voor dit recept hebben we wat boter en eieren toegevoegd. Toch liever een vegan bananenbrood? probeer dan dit simpele vegan choco swirl bananenbrood.

Bereidingswijze

  1. Begin door je oven voor te verwarmen op 160 graden (hete lucht oven).
  2. Vet een cakeblik van 25 cm goed in of bekleed het met bakpapier.
  3. Meng in een kom de boter met de suiker en klop het door elkaar. Voeg vervolgens de eieren toe en meng dit samen tot een geheel.
  4. Roer nu de melk en de vanillesuiker er door. Voeg nu de baking soda, de bloem en het zout toe en roer het door elkaar.
  5. Doe je bananen in de blender of prak ze met een vork. Voeg de geprakte banaan toe aan de rest en roer het goed door elkaar zodat de banaan gelijk verdeeld is.
  6. Voeg de noten en de cacaonibs toe.
  7. Giet het beslag in de ingevette bakvorm en voeg eventueel een verticaal doorgesneden banaan toe. Druk hem in het beslag met de bolle kant.
  8. Zet het bananenbrood in de oven voor ongeveer 60 minuten.
  9. Snijd het bananenbrood in plakjes en serveer het met wat kwark of eventueel een bolletje ijs.