Heb je zin in een lekkere taart maar geen zin in het gedoe? Of wil je graag een cheesecake maar eet je geen zuivel? Of wil je dan misschien indruk maken met een heerlijk dessert maar geen zin om er lang mee bezig te zijn? Met dit recept zit je helemaal goed! Deze lemon cheesecake is helemaal vegan, hoeft niet in de oven en is super lekker! Lees verder voor het recept.
Bereidingswijze
- Doe de cashewnoten in een grote kom, giet hier kokend water over en laat dit een uur weken.
- Blancheer de amandelen: Giet ruime hoeveelheid kokend water over de amandelen, laat het 1 minuutje staan, giet de amandelen af en spoel af met ruim koud water.
- Meng allee ingrediënten voor de bodem samen met een snufje zout in een keukenmachine.
- Vet een taartvorm (23 cm) in met kokosolie, verdeel dan de bodem over de taartvorm. Laat 30 minuten in de koelkast staan.
- Giet nu (na 1 uur) de cashewnoten af en mix in de keukenmachine. Voeg hier ook de agavesiroop, kokosolie, amandelmelk, agavesiroop en de geraspte citroenschil en sap aan toe. Bewaar een kwart van de citroenrasp voor de garnering.
- Smeer de vulling nu uit over de taartbodem en laat 2 uur in de koelkast staan.
- Garneer de lemon cheesecake net voor het serveren met de citroenrasp.
- Eet smakelijk!
Zin in meer vegan lekkernijen? Probeer ook de vegan frambozen cheesecake of de vegan appeltaart met kokosslagroom.