We kennen de avocado natuurlijk als populair ingrediënt voor op je toast of als basis voor guacemole bij de nachos. Maar wist je dat avocado ook heel lekker is in combinatie met zoete smaakmakers? Probeer eens wat anders dan een standaard cheesecake en maak deze vegan avocado cheesecake. Je hebt er geen oven voor nodig en je hebt geen excuus meer nodig om taart te mogen eten. Avocado is immers groente en groente is gezond. Zo, hebben we dat ook weer rechtgepraat voor onszelf!

Om deze vegan avocado cheesecake te maken heb je een springvorm en een mixer of keukenmachine nodig.

Bereidingswijze

  1. Rooster de amandelen in een verhitte pan. Voeg na een minuut het anijs- en sesamzaad toe.
  2. Hopelijk heb je ontpitte dadels gekocht, anders staat je eerst nog het vervelende klusje van het ontpitten van deze vrucht te wachten. Maal de dadels fijn in een keukenmachine. Het kan ook met een mixer of blender maar een keukenmachine maakt dit klusje een stuk makkelijker.
  3. Zijn er geen grote stukken dadel meer over en is alles fijngemalen? Meng hier dan het anijs- en sesamzaad doorheen.
  4. Bekleed een springvorm met bakpapier.
  5. Bedek de bodem van je springvorm met dit mengsel. Gebruik een lepel om de bodem goed aan te drukken.
  6. Ontpit de avocado’s, pers de citroen uit en rasp de schil van de sinaasappel. Meng deze ingredienten door elkaar tot een glad mengsel.
  7. Voeg de honing, de plantaardige melk, het vanille extract en de kokosolie toe. Let op: maak de kokosolie eerst even warm zodat het vloeibaar en gemakkelijk te vermengen is met de rest.
  8. Is alles goed gemengd en zijn er geen klonten meer te vinden? Giet dit avocadomengsel dan in je bakvorm.
  9. Laat je vegan avocado cheesecake minimaal 2 uur opstijven in de koelkast en garneer eventueel nog met een schijfje sinaasappel en amandelen.

Wil je meer bakken maar heb je geen oven? Geen probleem! Deze vegan lemon cheesecake maak je ook zonder oven.