Ben je uitgekeken op de pasta pesto, spaghetti carbonara en pasta bolognese? Op zoek naar een origineel pasta recept? Dan ben je aan het goede adres. De verassende smaken van de perzik, bacon en gorgonzola komen misschien niet meteen in je op als goede combinatie maar complementeren elkaar perfect. Dit recept past helemaal bij de lente door het fruitige tintje, ziet er supermooi uit op je bord en heb je in een halfuurtje op tafel staan. Waar wacht je nog op? Stap uit die comfortzone en probeer dit recept!

Bereidingswijze

1. Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg hier na het afgieten meteen de olijfolie aan toe zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.

2. Bak de bacon in een pan tot hij knapperig is. Bak vervolgens de sjalot goudbruin in het vet van de bacon.

3. Snij de perziken in dunne plakjes en bak 4 minuten mee met het sjalotje.

4. Voeg de pasta en de bacon toe en mix door elkaar. Voeg vervolgens de gorgonzola in kleine stukjes toe. Je pasta is klaar als alles goed door elkaar gemengd is en de gorgonzola gesmolten en verdeeld is.

5. Dien op met een beetje verse tijm bovenop.

En smullen maar! Heb je dit recept gemaakt? Tag ons dan op Instagram of Facebook, wij vinden het altijd superleuk om terug te zien. Op zoek naar een ander origineel pasta recept? Deze pastasalade met geitenkaas is lekker fris en lente proof, maar een traditionele en vegetarische pasta bolognese doet het natuurlijk ook altijd goed.