Dit recept voor vegetarische groente paella is makkelijk te maken en zit vol authentieke Spaanse smaken. Deze paella is gevuld met champignons, erwten en artisjok. Naast lekker is dit recept ook nog eens helemaal vegan en glutenvrij! Wil je nog even van de nazomer genieten en de zomerse sferen bij je in huis halen? Dan is dit het recept voor jou! Lees snel verder voor de bereidingswijze!


Bereidingswijze Spaanse groente paella

  1. Zet een grote gietijzeren pan op middelhoog vuur. Schenk hier een flinke scheut olijfolie in. Voeg zodra het warm is de ui en de prei toe. Laat het even zacht worden en voeg vervolgens de knoflook toe. Bak dit 2-3 minuten.
  2. Voeg vervolgens de wortel toe. Wanneer de wortel een beetje goud kleuren aand e zijkanten kun je de champignons toe voegen. Bak dit samen 3-4 minuten.
  3. Doe nu de tomatenpuree, het nori vel en de saffraan in de pan. Roer het geheel goed door elkaar zodat alle ingrediënten bedekt zijn. Bak dit een paar minuten en voeg dan de rijst toe. Laat de rijst 1 minuut meebakken.
  4. Voeg vervolgens de bouillon toe samen met de artisjok harten. Roer goed door de pan en voeg wat zout en citroensap toe.
  5. Zet het vuur wat hoger zodat het zachtjes begint te koken en zet het vuur dan weer wat lager. Laat het geheel nu zonder deksel 15 minuten pruttelen, totdat de rijst al dente is.
  6. Voeg uiteindelijk de tuinerwten toe en proef de rijst. Is het te hard? Voeg dan wat extra water toe. Laat het nog even koken tot al het vocht is opgenomen en haal de pan dan van het vuur. Laat de groente paella nog even staan met een deksel op de pan (5-10 minuten).
  7. Garneer de groente paella uiteindelijk met wat citroenschijfjes en verse peterselie.
  8. Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer lekkere vegan recepten? Probeer dan eens deze vegan chili sin carne! Liever een wat lichtere maaltijd? Probeer dan eens deze courgette pasta met basilicum en avocado