Een heerlijk romig recept voor de lunch of het avondeten. Het is laag in calorieën en vet dus ook nog eens gezond! Deze bloemkoolsoep is perfect voor iedereen die zin heeft in een romig maar verantwoord kommetje comfortfood.
Dit recept is makkelijk plantaardig te maken door de room te vervangen door een plantaardig alternatief. Dus bijvoorbeeld haverroom of soja room.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de bloemkool in kleine stukjes (bloemkoolroosjes).
- Verspreid de bloemkoolroosjes in een ovenschaal, met een eetlepel olijfolie, komijn en tijm. Rooster dit 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Giet de rest van de olie in een grote pan en fruit het versnipperde ui en de bleekselderij ongeveer 10 minuten lang.
- Voeg nu ook het versnipperde knoflook teentje toe en bak nog een minuut mee.
- Roer langzaam de geroosterde bloemkool door de pan maar bewaar een paar bloemkoolroosjes om de soep later mee te garneren.
- Giet nu de 750 ml bouillon in de pan en laat het 10 minuten koken.
- Mix de soep met een staafmixer tot je een romige gladde soep hebt. Roer de (plantaardige) room er door heen en maak eventueel af met wat zout en peper.
- Schenk de bloemkoolsoep in kleine kommetjes en maak af met wat bloemkoolroosjes, peterselie en een beetje olijfolie.
- Eet smakelijk!
Probeer ook onze andere soep recepten! Zoals bijvoorbeeld deze lekkere romige linzensoep en deze snelle tomatensoep