Bloemkool, we kennen het allemaal en hebben het ook allemaal wel eens gegeten. Vaak als onderdeel van een oer-Hollands AVG’tje of misschien wel bij een ander lekker recept met bloemkool. Je kan er in ieder geval heel veel kanten mee op.  Wist je dat er naast de witte ook een paarse, groene en oranje versie van is? Wat kun je er nu allemaal mee en hoe kan je hem het beste koken? Dat lees je hier.

Schoonmaken

Voordat je aan de slag kan moet je de bloemkool goed schoonmaken. Voordat je dit doet snijd je het groene blad er van af, zodat je alleen het witte gedeelte overhoudt. Nu kun je hem even afspoelen onder de kraan, zodat je eventueel aanwezige aarde kan verwijderen.

Koken

Voordat je de groente kunt koken, snijd je de groente in roosjes. Die hoeven niet heel klein te zijn, maar het  kookt beter wanneer hij in kleinere stukken is verdeeld. Je kookt hem vervolgens tussen de 8 en 10 minuten. 

Recepten

Omdat wij dol zijn op bloemkool hebben we hier een paar lekkere recepten voor jullie verzameld. Natuurlijk is een gekookte bloemkool lekker (voor de gene die niet vies is van een AVG’tje), maar je kan er nog veel meer mee!

photo: wearesovegan.com

wraps met geroosterde bloemkool en kikkererwten,

flora plant

 kruidige bloemkoolwings met kruiden-yoghurtdip

stuff.co.nz

koolhydraatarme pizza met bloemkoolbodem

Gele bloemkoolcurry met geroosterde kikkererwten