Bij Freshhh zijn we dol op een heerlijke pasta pesto. Wat ons betreft kan het hiermee dan ook eigenlijk niet mis gaan! Het enige ding waar we toch bij stil staan, is dat we ona soms wel een klein beetje schuldig voelt bij het eten ervan. Naast pasta, olijfolie, kaas en een beetje basilicum zit er niet veel in. Waar zijn dan de groente? Een gezond recept moet zeker (voor grootste gedeelte) uit groente bestaan, dus we maken vandaag de pesto met broccoli! Wat blijkt? Broccoli is naast een geweldige bron aan gezonde voedingsstoffen, ook nog eens een heerlijk om pesto van te maken! Lees snel verder voor het recept.


Bereidingswijze broccoli pesto

  1. Breng in een ruime pan water met een beetje zout aan de kook.
  2. Voeg de broccoli toe en laat deze 2 minuten koken. Haal de broccoli uit de pan (bewaar het water). Spoel de broccoli af met koud water zodat het niet verder kookt.
  3. Breng het (broccoli)water weer aan de kook en voeg hier je favoriete pasta aan toe. Bereid volgens de instructies.
  4. Gebruik een grote blender of keukenmachine om de broccoli met de basilicum, knoflook, pijnboompitten, olijfolie, zout en parmezaanse kaas te mengen. Voeg 200 ml van het kookwater aan de pasta toe. Is je saus nog iets te grof? voeg dan wat extra pasta/broccoli water toe.
  5. Meng de pasta met de broccoli pesto en maak af met wat parmezaan, pijnboompitten en chili vlokken

Ook lezen: pasta met zelfgemaakte rode pesto