Een lekkere, frisse pasta is altijd een goed idee als het aan ons ligt! Je kunt alle kanten op en dat maakt het juist zo fijn! Er is namelijk voor iedereen wel iets. Een gezonde pasta is soms nog best lastig om te vinden of te maken, maar vandaag wordt het een makkie! Een pasta met zelfgemaakte saus is natuurlijk altijd gezonder dan uit een pakje! Vandaar dat wij ook vandaag onze pasta met zelfgemaakte rode pesto saus gaan maken!


Bereiding Rode pesto:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Leg 2 punt paprika’s in een kleine ovenschaal en zet deze voor ongeveer 20 minuutjes in de oven
  3. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de zongedroogde tomaatjes
  4. Voeg dan alle ingrediënten samen toe aan een blender en mix tot je een mooi, smeuïg geheel hebt!

Bereiding Pasta:

  1. Kook de pasta tot deze gaar is
  2. Snijd ondertussen de courgette en uitjes fijn en bak deze in een pan
  3. Rooster ook wat pijnboompitjes en giet de pasta daarna af
  4. Schep dan de rode pesto saus door de pasta en voeg ook de ui en courgette er aan toe
  5. Verdeel de pasta over de borden en top deze af met wat rucola en pijnboompitjes

Eet smakelijk!


Lees ook:

Heerlijke eiwitrijke pasta met tomatensaus en tonijn!

Pasta met romige champignon saus (vegan)

Simpele en heerlijke pasta zalm en spinazie