Wat ons betreft is er een gerecht dat nooit teleurstelt: een tosti. Van de standaard tosti met kaas krijgen we al nooit genoeg, maar we zijn benieuwd of er ook lekkere plantaardige varianten zijn. Nou, die zijn er! Vooral dit heerlijke recept met aubergine, tomaat , hummus en spinazie zal jullie niet teleurstellen.

Dit recept is het lekkerst als je de tomaten van te voren gemarineerd hebt, dus houd daar rekening mee. Minstens 2 uur van te voren of anders een hele nacht, dan krijg je de lekkerste tosti! Bij dit recept kiezen we ervoor om de aubergine eerst in de oven te grillen en het brood te roosteren. Als je het lekker vind kun je het geheel nog even in je tosti ijzer grillen!

Bereidingswijze

  1. Snijd de tomaten in stukjes en doe ze in een bakje met het balsamico azijn. Laat dit minstens 2 uur marineren.
  2. verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snijd de aubergine in plakjes, besmeer met de olijfolie, zeezout, peper en het knoflookpoeder.
  4. Rooster de aubergine ongeveer 15 minuten in de oven,
  5. Haal de aubergine uit de oven, schenk de witte wijn er over en rooster nog eens 15/20 minuten in de oven (totdat hij lekker zacht is).
  6. Toast ondertussen het brood en besmeer 4 stukjes van het brood met de hummus. Verdeel de aubergine over het brood.
  7. Verdeel dan de gemarineerde tomaat, olijven en de spinazie over de aubergines, besprenkel met wat extra zout en peper en maak de tosti af met de bovenkant van het brood.
  8. Snijd door midden en eet smakelijk!

Als je net zo dol bent op tosti’s als wij zul je onze andere recepten ook heerlijk vinden, probeer eens deze makkelijke groentetosti¬†en deze tosti met mozzarella en spinazie.