Drie van onze favoriete ingrediënten in éen recept: aubergine, tomaat en burrata. Klinkt verrukkelijk niet? Deze salade is perfect als voorgerecht bij een uitgebreid diner, of als lichte maaltijd voor een zomerse avond. Lees snel verder voor het recept!


Bereidingswijze salade met gegrilde aubergine, tomaatjes en burrata

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de stukjes aubergine op. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Doe de tomaatjes in  een ovenschaal of op een andere bakplaat en besprenkel deze ook met wat olijfolie. Rooster de aubergine vervolgens 25 minuten en de tomaatjes 10 minuten.
  3. Doe voor de dressing alle ingrediënten bij in een kommetje. Mix dit goed door elkaar en voeg wat extra zout en peper toe.
  4. Verdeel vervolgens de aubergine en de tomaatjes over een bord. Breek de burrata (boven een kommetje) en verdeel de burrata over de groenten.
  5. Besprenkel de dressing er over heen en bedek met de (ciabatta) broodkruimels.
  6. Maak af met wat basilicum blaadjes.
  7. Eet smakelijk!

Probeer ook eens deze zomerse salade met aardbeien en feta of deze salade met courgette, geitenkaas en pijnboompitten