Als je het ons vraagt, is courgette een van de meest ondergewaardeerde groentes. Veel mensen beseffen niet hoe lekker deze groente is en hoe veel kanten je er mee op kan. Daarom vinden we dat deze heerlijke groene groente wel eens wat extra aandacht verdient. Vandaar dit heerlijke frisse maar super smaakvolle recept met gemarineerde courgette, geitenkaas en pijnboompitten. Lees snel verder voor het recept!

Dit recept is een heerlijke salade die je zo op tafel hebt staan. Lekker als frisse lunch of salade voor het avondeten.

Bereidingswijze Salade met courgette, geitenkaas en pijnboompitten

  1. Gebruik een mesje, schiller of kaasschaaf om dunne plakjes van de courgette te snijden.
  2. Verwarn vervolgens een klein beetje olijfolie in een grilpan en gril alle courgettes. Totdat ze net gaar zijn en mooie strepen krijgen van het grillen.
  3. Zet de courgette apart en maak ondertussen de marinade.
  4. Roer het sap en de schil van de citroen samen met de olijfolie, de geperste knoflook en zout en peper in een kommetje.
  5. Schenk dit vervolgens over de courgettes, meng de courgettes goed door de marinade en laat dit minstens 20 minuten (max 24h) marineren.
  6. Maak nu de salade, verspreid de spinazie over de bordjes, leg daarop de gegrilde courgette en maak dit af met de zachte geitenkaas, de geroosterde pijnboompitten en de versnipperde rode peper.
  7. Schenk de marinade (als je nog wat over hebt) over de salade met courgette, geitenkaas en pijnboompitjes.
  8. Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer gezonde salades? Probeer ook eens de Fattoush (een Libanese salade).