Heb je zin om een lekkere snack op tafel te zetten? Deze spinazierollen met pompoen en feta zijn perfect om als hapje te serveren bij een wijntje wanneer je mensen op bezoek hebt. Daarnaast komen deze rollen ook nog eens goed van pas als je kinderen hebt die moeite hebben met gezond eten. Dit gerecht is de perfecte vervanging van

Bereiding spinazierollen

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de pompoen en snijd de pompoen in stukken van 1,5 cm. Giet hier 1 el olijfolie aan toe. Leg de pompoenstukken in een roasting pan en bak deze voor 20 minuten.
  • Verhit de overige olie in een bakpan. Kook de ui ongeveer 3 minuten, voeg daarna de knoflook toe. Wanneer je dit gedaan hebt, moet je alles nog 2 minuten koken. Voeg de bevroren spinazie toe en kook dit nog eens 10 minuten, blijf hierbij wel goed roeren. Voeg voorzichtig de pompoen en feta toe. Strooi er daarna nog wat zout en peper over.
  • Zet de stand van de oven nu op 200°C
  • Snijd het bladerdeeg door de helft. Verdeel de spinazie mix in zes gelijke porties.  Leg een portie in elk stuk van het deeg. Smeer een beetje geklopt ei op een rand. Begin vervolgens de zijden waar geen ei op zit naar elkaar toe te vouwen om het dicht te maken. Leg de stukken op een bakplaat met bakpapier. Smeer wat ei op de bovenkant van het deeg en sprinkle er vervolgens nog wat sesamzaad op
  • Bak dit in een voorverwarmde oven voor 25 tot 30 minuten tot de rollen een goudbruine kleur krijgen

TIP: Je kunt ook veel sausjes gebruiken om deze rollen in te dippen. Zo is chili saus echt een aanrader!

Eet smakelijk!

Zie ook

Heerlijke spinazierollen met pompoen en feta

Heerlijke pittige tofu saté met kokosrijst (vegan)

Heerlijke spinazierollen met pompoen en feta

Easy to make goulash met (vegetarische) kip