Je kunt het je bijna niet voorstellen, gezellig op de bank tv kijken ‘zonder’ iets lekkers op tafel! Nu is het begrijpelijk dat als je bezig bent met afvallen, je minder snel aan snacken doet, maar gelukkig zijn er nog altijd genoeg ‘gezonde’ snacks! De zoete aardappel nacho’s zijn de perfecte vervanger voor de minder gezonde nacho’s of chips. Ook zijn deze nacho’s supersnel te maken en kan je letterlijk van alles erbij gebruiken als dip!

Bereiding zoete aardappel nacho’s

  • Verwarm de oven voor op een stand van 180℃
  • Snijd de zoete aardappelen in dunne plakjes. Dit kan je doen met een mandoline of een scherp mes
  • Doe de zoete aardappelschijfjes in een grote kom. Voeg de olijfolie, zeezout en zwarte peper toe. Zorg dat alles goed verdeelt en gemixt is
  • Leg de aardappelschijfjes op het vel  bakpapier. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte tussen de schijfjes laat. Plaats de schijfjes in de oven en laat ze 8 tot 10 minuten bakken. Draai de schijfjes vervolgens allemaal om en laat ze nog 6 tot 8 minuten in de oven staan, in ieder geval tot ze krokant zijn. Houd de aardappelschijfjes goed in de gaten en zorg ervoor dat ze niet aanbranden sinds dit al snel kan gebeuren!

Zie ook

Zoete aardappel nacho’s, snacken op een gezonde manier!

Avocado, zongedroogde tomaat en ui dip

Zoete aardappel nacho’s, snacken op een gezonde manier!

Lekker variëren met deze aardappel nacho's met drie toppings