Gaat bij jou de barbecue aan dit weekend? Dat komt dan goed uit! En zeg nu zelf, een goeie hamburger kan niet ontbreken. Oók als je vegan bent! Zin in een goede vegan burger van de barbecue? Portobello’s lenen zich namelijk ook heel goed voor een plantaardige burger. Beleg de hamburgerbroodjes met tomaat, kiemen, sla, guacamole en een gegrilde portobello! De portobello’s zijn ook nog eens eiwitrijk. Win win!
Tip: maak je barbecue compleet met deze vegan bbq pizza en deze vegan bbq zoete aardappel recepten!
Bereiding vegan burger
- Meng alle ingrediënten voor de marinade en smeer de portobello’s hiermee in. Zet apart.
- Snijd en pel de avocado, prak fijn en meng met de overige ingrediënten voor de guacamole.
- Leg de portobello’s op de barbecue en grill deze voor 5-8 minuten aan beide kanten. Halveer de broodjes en leg deze tijdens de laatste twee minuten op de barbecue zodat ze knapperig worden.
- Bouw de burger zoals jij dat lekker vindt. Wij gingen voor (van onder naar boven): een beetje mayonaise, krulsla, wat plakjes tomaat, de gegrilde portobello, guacamole en paarse kiemen.