Denk je dat een lekkere barbecue niet is weggelegd voor jou als veganist? Onzin! Met dit gerecht zal je hele gezelschap er spontaan een vegan levensstijl op na willen houden, geloof ons. Dit is misschien wel hét ultieme vegan BBQ comfort food: deze vegan BBQ gepofte zoete aardappel met zelfgemaakte “geitenkaas” van tofu (dus vegan!) en knapperige, gekarameliseerde pecannoten. Geheid de ster van jouw vegan BBQ! 

Bereiding vegan BBQ zoete aardappel:

  1. Pers eerst het vocht uit de tofu door het in een theedoek te wikkelen en er wat zwaars op te zetten.
  2. Voeg dan de tofu met de overige ingrediënten toe aan een keukenmachine en pureer vervolgens tot een egale massa.
  3. Vorm dan het tofumengsel tot een staaf en wikkel deze in plasticfolie. Leg het vervolgens minstens een uur in de koelkast.
  4. Verwarm vervolgens de oven voor op 175C. Wanneer de tofu stijver is geworden, verwijder dan de plastic folie en bak deze voor 20 minuten in de oven. Draai halverwege om.
  5. Prik dan wat gaatjes in de zoete aardappels en wikkel ze in aluminiumfolie. Pof vervolgens de zoete aardappels tussen de kolen tot ze zacht aanvoelen. De tijd hangt overigens af van de grootte van de zoete aardappel.
  6. Maak ondertussen de gekarameliseerde pecannoten door de olijfolie met de agavesiroop te verhitten in een koekenpan. Voeg dan de pecannoten en een snufje zout toe en bak vijf minuten. Laat goed afkoelen.
  7. Snijd de vegan BBQ zoete aardappel open, kruimel er wat van de gebakken tofu “geitenkaas” overheen en serveer met de gekarameliseerde pecannoten.

Lees ook

Vegan BBQ: gepofte zoete aardappel met tofu geitenkaas en gekarameliseerde pecannoten

Verrassende producten die niet vegan zijn!

Vegan BBQ: gepofte zoete aardappel met tofu geitenkaas en gekarameliseerde pecannoten

Simpele vleesvervangers om duurzamer te eten

Vegan BBQ: gepofte zoete aardappel met tofu geitenkaas en gekarameliseerde pecannoten

Dit zijn de 10 simpelste vegan recepten ooit!