Gaat de barbecue dit weekend aan? We geven je groot gelijk! Ooit aan gedacht om je pizza op de barbecue te gooien? Best of both worlds, kunnen we je vertellen. Deze vegan BBQ pizza’s met rode linzen tomatensaus zijn een geweldige party snack en je flanst ze binnen no time in elkaar. De pizza is volledig plantaardig. Tip: Serveer ‘m met deze gepofte zoete aardappels van de BBQ!
Bereidingswijze vegan BBQ pizza
- Begin eerst met de saus door knoflook in een pan te fruiten in een beetje olijfolie. Voeg dan de passata en tomatenpuree toe en roer de rode linzen er doorheen. Laat het 20 minuten pruttelen. Vergeet niet te roeren.
- Voeg vervolgens de oregano, zout en peper toe en zet het vuur uit.
- Rol het pizzadeeg uit, snijd het in stukken of rondjes zo groot als je wil.
- Knip dan aluminiumfolie uit in de vorm van jou mini pizza’s (maak ze 2 cm groter), smeer ze in met wat olie en leg het pizzadeeg erop. Schep wat van de rode saus op het deeg en beleg met wat plakjes courgette.
- Leg de vegan BBQ pizza’s op de barbecue voor 15 minuten en sluit de deksel.
- Maak ondertussen de cocktailsaus door alle ingrediënten te mixen in een kom.
- Serveer de vegan BBQ pizza’s met wat rucola en de plantaardige cocktailsaus.
Tip: ook heerlijk als lunch de volgende dag!