Als je denkt dat vegan eten alleen maar bestaat uit sla en groente, heb je het mis! Er zijn super veel lekkere gerechten te maken die net zo smaakvol en romig zijn als de niet veganistische variant. Zo bijvoorbeeld ook dit heerlijke comfortfood: een super romige pasta met truffel en champignon. Truffel en champignon in een gerecht is wat ons betreft altijd een goed idee!

Bereidingswijze

  1. Voordat je begint is het heel belangrijk dat je de cashewnoten minstens 2 uur geweekt hebt. Liever nog tussen de 6 en 8 uur.
  2. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet het af en zet apart.
  3. Tijdens het koken van de pasta mix je de geweekte cashewnoten, de edelgistvlokken, de knoflook en de truffelolie in een blender (kan eventueel ook met je staafmixer). Mix het door elkaar tot dat je een dikke romige saus hebt.
  4. Zodra je saus klaar is kun je de olijfolie (of veganistische boter) in een pan schenken. Als het begint de pruttelen voeg je de (gesneden) champignons, de citroen en wat knoflook toe. Bak dit lekker bruin en voeg uiteindelijk wat zout toe.
  5. Zet het vuur uit en serveer de pasta in een mooie schaal.
  6. Maak het af met de verse tijm, wat extra truffelolie en eventueel wat citroen.
  7. Eet smakelijk!

Wij zijn dol op dit heerlijke recept. Mocht jij ook zin hebben in meer vegan comfortfood, bekijk ook onze andere recepten! We hebben een super lekkere vegan pompoen risotto met paddestoelen en een heerlijke vegan mac & cheese.