Maak met dit recept een Vegan pizza zoals een pizza moet zijn: een dunne knapperige bodem, zelfgemaakte mozzarella van cashewnoten en verse tomaatjes en basilicum.
Wie zegt dat vegan junkfood geen comfortfood kan zijn? Met toppings kun je een hoop goed maken, maar het deeg maakt het verschil tussen een goede pizza en een overheerlijke pizza. Bonus: voor deze homemade bodem zijn maar 6 ingrediënten nodig! Het deeg moet wel een uurtje reizen dus houdt hier rekening mee.
Bereidingswijze Vegan pizzabodem
- Mix het warme water, de gist en het suiker door elkaar en laat 10 minuten staan. Dit mengsel zou moeten gaan schuimen. Gebeurt dit niet? Dan was de gist misschien te oud of het water te heet.
- Voeg de olie en het zout toe en mix door elkaar.
- Meng hier al mixend beetje bij beetje de bloem doorheen.
- Kneed het deeg tot een bal. Het is niet erg als het deeg plakkerig aanvoelt maar het moet wel een stevige bal zijn die je in een bal op kunt pakken. Is het te plakkerig? Voeg dan nog een beetje bloem toe.
- Kneed het deeg nog 5 minuten.
- Leg de deegbal in een ingevette kom met een theedoek eroverheen. Laat het deeg een uur rijzen op een warme plaats. Het deeg wordt als het goed is twee keer zo groot.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 230 graden.
Dan is het tijd om aan de slag te gaan met de cashew mozzarella. Klinkt ingewikkeld maar niets is minder waar: binnen 10 minuutjes heb je dit voor elkaar.
Bereidingswijze Vegan mozzarella
- Meng de ingrediënten tot een gladde substantie. Dit kan met behulp van een mixer maar wij vinden het makkelijker met een blender.
- Giet het mengsel in een sauspan en verwarm op middelhoog vuur. Blijf 3 tot 5 minuten constant roeren tot het begint te binden. Let op: het mag absoluut niet koken! Wanneer je een glad en dik mengsel hebt kun je de pan van het vuur halen en af laten koelen.
Als je Vegan pizzabodem is voorgebakken en de mozzarella is afgekoeld, kun je gaan beleggen.
- Kneed het deeg nog een paar minuten tot het glad en stevig wordt.
- Strooi bloem uit en rol daar de deegbal uit tot een pizzabodem.
- Schuif de bodem voor 5 tot 7 minuten in de oven tot hij hard genoeg is om te beleggen.
- Smeer de rand in met olie of vegan boter en smeer de pizza in met de pizzasaus en beleg met de cashew mozarella, geperste knoflook, tomaatjes en verse basilicum.
- Bak nog 10 tot 15 minuten af tot de randen goudbruin zijn.
- Giet de balsamico eroverheen en verdeel de rucola naar smaak.
En tadaaa! Klaar is je Vegan Pizza Caprese, eet smakelijk.
Meer vegan comfort food recepten? Probeer deze heerlijke vegan truffelpasta of vegan mac ’n cheese.