Dit is bij uitstek een van mijn favoriete maaltijden: verse, zelfgemaakte vegetarische curry (met rijst) en naan. Laten we niet te veel woorden verspillen aan een poging uit te leggen hoe heerlijk dit gerecht is – in plaats daarvan gaan we meteen verder met de bereiding!


Bereiding: vegetarische curry

Hoewel je, zeker in de grote steden, bijna overal vegetarische curry kunt bestellen en afhalen, blijft het maken van je eigen vegetarische curry een fijn kunstje. Met de tijd krijg je wat affiniteit met het gerecht, en je zult merken dat je al gauw je eigen kant op wilt. En dat kan ook! Daarbij zal je keuken ook heerlijk gaan geuren naar deze vegetarische curry: wedden dat dit gerecht binnenkort op je weekmenu staat?

  1. Giet de kikkererwten af en giet ze over in een pot. Voeg 200 ml water toe, breng aan de kook en zet de pot opzij.
  2. Snijd de ui, knoflook, gember en chilipepers. Bak ze 8 tot 10 minuten in een grote pan met de ghee.
  3. Voeg de kruiden en zout naar smaak toe. Roer goed.
  4. Voeg de tomaten toe, en een eetlepel van het kikkererwtenwater. Laat vijf minuten verder stoven, vergeet niet af en toe te roeren.
  5. Doe nu de kikkererwten en de rest van het water erbij. Laat tien minuten koken.
  6. Voeg het citroensap toe. Garneer met koriander.

Liever vegan curry? Probeer dan deze vegan mango curry eens!

vegetarische curry
Piille-Riin Priske op Unsplash

Bereiding: naan

Je kunt naan tegenwoordig in de meeste supermarkten kopen, maar het is ontzettend leuk (en vooral lekker) om je eigen naan te maken. Daarnaast is dit ook de perfecte side-dish voor bij je vegetarische curry. Heb je dus wat vrije tijd? Probeer dit recept dan zeker een keer uit!

Voorbereiding: 20 minuten, plus 90 tot 120 minuten rijstijd. Bereiding: ongeveer 15 minuten.

  1. Doe twee eetlepels warm water, de gist en de suiker in een kom en roer goed. Zet opzij tot het mengsel begint te schuimen.
  2. Mix de bloem met het zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden.
  3. Voeg de yoghurt toe aan het gistmengsel, en giet dat samen met de gesmolten ghee in het kuiltje in de bloem.
  4. Voeg nu beetje bij beetje het water toe en kneed het geheel tot een deeg.
  5. Strooi bloem over een schoon oppervlak. Kneed het deeg een vijftal minuten op het oppervlak.
  6. Leg het deeg in een lichtjes geoliede kom en dek af met een (ietwat vochtige) theedoek. Laat het deeg 90 tot 120 minuten rijzen – of tot het verdubbeld is in volume.
  7. Sla de lucht uit het deeg en verdeel het in vier balletjes. Verwarm ondertussen olie in een pan.
  8. Maak platte cirkels van het deeg en bak deze. Blijf het deeg omdraaien tot het volledig gebakken is: er mogen geen stukjes nat deeg meer te zien zijn. Je kunt altijd zaden, extra ghee of kaas toevoegen aan het deeg.

Lees ook

Indische vegetarische curry met naan

Simpel en lekker: Mango curry met rijst (vegan)

Indische vegetarische curry met naan

5 heerlijke vegetarische recepten voor beginners

Indische vegetarische curry met naan

Zo maak jij zelf een heerlijke pizza met een koolhydraatarme bloemkool bodem

Indische vegetarische curry met naan

Vegetarische ovenschotel met pompoen, feta en granaatappel