Een van onze favoriete vegetarische recepten: deze vegetarische ovenschotel is zo heerlijk en simpel te bereiden dat je verleid wordt een najaar lang niets anders op tafel te zetten. Ook op zomeravonden zul je verleid worden deze traktatie toch nog een keer op tafel te zetten, verlangend naar die herfstsmaken. Na het eten zullen jij en je tafelgenoten elkaar intens gelukkig en tevreden voldaan aankijken, nagenietend van een spektakel van smaak en textuur!

En weet je wat deze vegetarische ovenschotel zo’n grote hit maakt? De kruiden! De currypoeder en kurkuma geven namelijk precies die exotische touch die je nodig hebt.


Bereiding vegetarische ovenschotel

  1. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
  2. Schil dan de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Hoe groter de blokjes, hoe langer het duurt voor je vegetarische ovenschotel gaar is.
  3. Snijd ook de pompoen in stukken van vergelijkbare grootte. (Tip: pompoen snijden is een helse klus. Wanneer je de pompoen echter halveert en beide helften een tiental minuutjes in de oven zet, gaat het een stuk gemakkelijker!)
  4. Verdeel de zoete aardappel en de pompoen over de schotel. Schenk er 2 of 3 eetlepels olijfolie overheen.
  5. Verkruimel de feta met je handen (je kunt ‘m ook in blokjes snijden maar met je handen is het een stuk leuker én sneller) en verspreid de kruimels over de ovenschotel.
  6. Strooi de zaden en pompoenpitten over de schotel. Voeg peper, zout, de theelepel kurkuma en de 2 theelepels curry poeder toe alvorens te roeren.
  7. Zet de schotel in de oven. Na ongeveer twintig minuten voeg je de walnoten toe – het is aan te raden dat je hierbij nog een keer door het geheel roert.
  8. Tien tot twintig minuten later is je vegetarische ovenschotel klaar. Test voor je ‘m uit de oven haalt nog even of de pompoen helemaal gaar is.
  9. Garneer met de granaatappelpitjes en wat rucola. Et voilà, je vegetarische ovenschotel is klaar!

Lees ook

Vegetarische ovenschotel met pompoen, feta en granaatappel

5 heerlijke vegetarische recepten voor beginners

Vegetarische ovenschotel met pompoen, feta en granaatappel

Vegetarische spinazie avocado sandwich

Vegetarische ovenschotel met pompoen, feta en granaatappel

Simpele vegetarische risotto met champignons en groene asperges