In een soep, de pasta of gewoon naast de aardappelen, willen we vaak een heerlijk balletje. Dit geeft een extra bite en kan het gerecht van relatief saai, veranderen naar uniek. Wanneer je geen vlees eet of minderen, zijn deze vegetarische balletjes echt iets voor jou! Je kunt ze dus gebruiken in je tomatensoep of in je pasta, maar ook een aanrader is gewoon een grote schotel vol met ballen! Heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld deze bloemkoolrijst!
Bereiding vegetarische balletjes
- Doe de walnoten in een voorverwarmde koekenpan
- Rooster ze even kort in de pan en wacht tot de lichtbruin kleuren. Je wacht tot ze lichtbruin kleuren, omdat dit beter is voor de smaak
- Leg de walnoten op een bord en laat ze afkoelen
- Pak een keukenmachine en doe de walnoten hierin. Hak ze grof
- Voeg de kaas, peterselie (3/4 ervan), snufje peper en zout en het paneermeel toe aan de noten
- Hak het nu verder fijn tot kruimels
- Voeg de eieren aan dit mengsel toe en mix nog kort verder tot er een plakkerig mengsel ontstaat. Het mengsel is nu klaar
- Doe het mengsel in een kom of pak het direct uit de keukenmachine als je dit handig vindt
- Maak je handen telkens nat wanneer je begint met rollen. Kies de grote van je balletjes en rol tot het mengsel op is
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de balletjes hierin goudbruin
- Gebruik de overige peterselie als garnering
- Wanneer je voor een schotel gaat kun je de crème fraîche verdelen over de balletjes en de peterselie hier overheen strooien
Done; kies nu je bijgerecht en smakelijk eten!
Ga je de balletjes gebruiken voor in de soep of in de pasta? Maak ze dan wat kleiner! Je kunt er ook voor kiezen om amandelen te gebruiken in plaats van walnoten. Probeer eens te variëren of zelfs een combinatie van deze twee te maken.