Heb jij geen gewichten in huis maar wil je wel een krachttraining doen met meer dan je eigen lichaamsgewicht? Daar is een oplossing voor. Vul een flesje water, draai de dop er heel goed op (en check check dubbelcheck of hij echt niet lekt!) en je workout kan beginnen. Je bepaalt zelf met hoeveel gewicht je traint door de grootte van de fles die je vult natuurlijk. Check hieronder de 4 krachttrainingen met een waterfles als gewicht.

 

1. Hardcore armtraining met Pamela

Wie kent haar niet? De Duitse blondine die met een stalen gezicht zonder een druppeltje zweet jou door de heftigste workouts heen sleept. Deze workout is snel en effectief, want je zult je armen flink voelen verzuren. Succes!

2. Billen en buik

Zijn je billen en buik vandaag aan de beurt en ben je op zoek naar een originele manier om ze te trainen? Met behulp van een waterfles kun je ook deze lichaamsdelen prima trainen. Check hieronder hoe en lach je bikinibody maar alvast tegemoet.

3. Apartement proof HIIT workout

Wil je twee vliegen in een klap slaan en je core en conditie tegelijk aanpakken? Dan is een HIIT training iets voor jou. Lees hier alle redenen waarom jij een HIIT workout wil doen en pak dan je waterfles erbij. Deze HIIT workout is ook nog een appartement proof dus je kunt hem doen zonder je onderburen boos te maken met al je gestampt en gespring.

4. Full body workout met waterfles

Een iets minder intensieve full body workout dan de HIIT hierboven, maar nog steeds zwaar genoeg om vet te verbranden en spier aan te maken. Pak je waterfles er bij en beginnen maar! O ja, een handdoekje is ook wel handig want zweten ga je zeker.

We hopen je op deze manier weer geïnspireerd te hebben om het sporten thuis lekker vol te houden. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor thuissporten? In plaats van waterflesjes kun je boeken als gewichten voor je krachttraining gebruiken, wij leggen je uit hoe. Of check deze 6 manieren om thuis fit te blijven.